Κουίκ: Οι Γερμανοί θέλουν να μας τελειώσουν – Ούτε μία στο εκατομμύριο να βγούμε από το ευρώ

«Σε μια διαπραγμάτευση κάποια στιγμή και οι δυο πλευρές υποχωρούν»

Κουίκ: Οι Γερμανοί θέλουν να μας τελειώσουν – Ούτε μία στο εκατομμύριο να βγούμε από το ευρώ
«Οι Γερμανοί ξέρουν ότι έχουμε δίκιο αλλά θέλουν να μας τελειώνουν από εκδικητική μανία» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ σχολιάζοντας στο Mega το χθεσινό Eurogroup, αναρωτώμενος παράλληλα «εάν καταλαβαίνουνε ότι βάζοντας σφαίρα στο κεφάλι της Ελλάδας, βάζουν πολλαπλές σφαίρες στο κεφάλι της Ευρώπης».

Ο υφυπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί «μέχρι τέλους» και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι βάζεις το μάξιμουμ στο τραπέζι, επιμένεις στη θέση σου και είναι γεγονός ότι κάποια στιγμή και οι δύο πλευρές θα υποχωρήσουν». Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση: «Πιο πολύ μας ενθαρρύνουν και λένε “συνεχίστε, μην κάνετε πίσω”, παρά ανησυχούν».

Ο ίδιος, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι σε αυτό το οποίο δεν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση είναι ότι πλέον «η Βουλή είναι αυτή που νομοθετεί και όχι η τρόικα me email».

Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε «ανέντιμο» αυτό που έγινε στο Eurogroup με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο περίπτωση να βγούμε ή να μας βγάλει κανείς από το ευρώ».

«Στη διαπραγμάτευση πρέπει να λάβουν υπόψη και άλλα πράγματα. Ουκρανία πάνω, Λιβύη κάτω, Μέση Ανατολή απέναντι. Αν μας αποσταθεροποιήσουν, θα γίνει χαμός εδώ στην περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Tέλος, ο υφυπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «4ο οικονομικό Ράιχ» και πρόσθεσε ότι με την ανέντιμή στάση τους «θυμίζουν Βέρμαχτ» οι Γερμανοί. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top