Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζητά το Ποτάμι

Ανακοίνωση για το Eurogroup

​Να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαικών δυνάμεων, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί μια εθνική γραμμή, ζητά από τον Πρωθυπουργό το Ποτάμι, εκτιμώντας ότι έτσι θα πολλαπλασιαστεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας.

Σε ανακοίνωση για το σημερινό "ναυάγιο" του Eurogroup, το ΠΟΤΑΜΙ κάνει λόγο για «αδιέξοδο», τονίζοντας ωστόσο πως θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «οι καθυστερήσεις, οι μεγαλοστομίες και η απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά».

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να τελειώνουμε με τη λιτότητα αλλά να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε», επισημαίνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει το ΠΟΤΑΜΙ, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η «γέφυρα», αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top