Μαξίμου για Eurogroup: Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις

Τα τελεσίγραφα δεν γίνονται δεκτά στις δημοκρατίες, λένε

Μαξίμου για Eurogroup: Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις

​Τα τελεσίγραφα δεν γίνονται δεκτά από την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό διεμήνυσαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά το «ναυάγιο» του σημερινού Eurogroup και με αφορμή τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων για παράταση του ελληνικού προγράμματος ως μόνη λύση στο ελληνικό θέμα.

Όπως τόνισαν κύκλοι του Μαξίμου, τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση και ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.

Όπως τόνισαν, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για κάποιους που δεν θέλουν διαπραγματεύσεις.

«Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται» κατέληξαν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top