Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον Βαρουφάκη-Αντιδρά έντονα το Μαξίμου

Κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για προσπάθεια υπονόμευσης του ΥΠΟΙΚ

Κάποιοι θέλουν να «φάνε» τον Βαρουφάκη-Αντιδρά έντονα το Μαξίμου

​Ενόχληση στο Μαξίμου προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη στην ελληνική κυβέρνηση που έκαναν από το πρωί το γύρο του διαδικτύου.

Ένα tweet της ανταποκρίτριας του Mega στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξά και δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σε ξένα μέσα πυροδότησαν έντονη φημολογία και σενάρια αποπομπής του Γιάννη Βαρουφάκη, τον οποίο φωτογραφίζουν ως ακατάλληλο για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις τον έλληνα τσάρο της οικονομίας.

telos.jpg

«Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι και το Παρίσι. Μάλλον τoν βρήκαν πιο "brutal" από ότι έπρεπε"...Την ίδια ώρα δημοσιεύονται επιθετικά άρθρα και διαρροές στον ευρωπαϊκό τύπο κατά της Ελλάδας, την ημέρα της διαπραγμάτευσης ... Συντονισμένο το ευρωπαϊκό ιερατείο για διαίρει και βασίλευε» έγραψε αρχικά η κα Δεναξά, ενώ κάποιοι έλληνες ανταποκριτές στην Γερμανία μετέδιδαν την πληροφορία πως ο εκπρόσωπος των σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, ανέφερε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup», χωρίς να προχωρά σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Επίσης, δημοσίευμα της εφημερίδας των Βρυξελλών «Der Standaard», έγραφε πως η γερμανική πλευρά εμφανίζεται να έχει εισπράξει την ενόχληση των υπουργών Οικονομικών των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης, οι οποίοι περιγράφουν ως «αλαζονική» τη συμπεριφορά του Γιάννη Βαρουφάκη αφού οι διαλέξεις του θυμίζουν τον τρόπο που μιλάει στους φοιτητές του.

Σε όλα αυτά προστέθηκε και η ΒΟΜΒΑ του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά, πως δεν είναι πρόβλημα το Grexit αλλά ο… Βαρουφάκης.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την αντίδραση του Μαξίμου. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν μάλιστα λόγο για δημοσιεύματα που επιχειρούν να υπονομεύσουν το κύρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο είναι «κατανοητό αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντούν έναν υπουργό οικονομικών που τους φέρεται ισότιμα».

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top