Παρέμβαση Ρέντσι υπέρ της Ελλάδας-Στήριξη στον Τσίπρα

"H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει εξυπνάδα"

Μετά τη νέα διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης Γ.Ντάισεμπλουμ, με αφορμή νέο κείμενο που έφερε στην συνεδρίαση ο τελευταίος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κάνει παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διεύθυνσης του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο κ.Ρέντσι δήλωσε πως «ο ρόλος της Ιταλίας είναι εκείνος της γέφυρας σε ότι αφορά το θέμα της Ελλάδας.

«Προς το ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, όπως και άλλες παρεμβάσεις οι οποίες εμπνέονται από μια λογική προσέγγιση», πρόσθεσε ο κ. Ρέντσι.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «η Ιταλία έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια με στόχο την αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Αναφερόμενος στον κ.Τσίπρα, ο Ιταλός ομόλογός του, δήλωσε: «Ο συλλογισμός από τον οποίο ξεκινά ο Τσίπρας είναι εύλογος. Κέρδισε τις εκλογές βάσει ενός προγράμματος διαφορετικού από το παρελθόν. Αν πρέπει, δηλαδή, να συνεχίσει να εφαρμόζει το παλιό πρόγραμμα, είναι σαν να του λένε ότι οι εκλογές είναι άχρηστες. Δεν είπε ότι θέλει να σκίσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν έως τώρα, ζητά χρόνο. Χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει εξυπνάδα, ώστε να τύχουν σεβασμού οι κανόνες, αλλά με ευελιξία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top