«Πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες» δήλωσε ο Δ. Μάρδας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

«Πρέπει να μαζέψουμε τις δημόσιες δαπάνες» τόνισε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι γίνεται κατασπατάληση των δημοσίων πόρων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, είναι συχνό το φαινόμενο οι προμήθειες υλικών και υπηρεσιών του Δημοσίου, για ένα συγκεκριμένο αγαθό, να κοστίζουν πολύ περισσότερο στο κράτος, από ότι στους ιδιώτες.

«Εμείς θα κάνουμε την π��οσπάθεια κι ας μην έχουμε αποτελέσματα όσον αφορά τα έσοδα. Σχετικά με τις δαπάνες, έχω δώσει στις υπηρεσίες εντολή να βλέπουμε γραμμή - γραμμή τι ξοδεύουμε κάθε μέρα για να αντιληφθούμε που φεύγουν χρήματα, που δεν έπρεπε να φύγουν. Βλέπουμε κάτι παράξενα κονδύλια που δεν ξέρουμε που πηγαίνουν» ανέφερε ο κ. Μάρδας,

Ο δήμαρχος Θεσσαλονικής Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του: «Είμαστε υποχρεωμένοι και από άποψη διάθεσης να στηρίξουμε κάθε κυβερνητική προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάστασης της χώρας. Ξέρουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ευνουχισμένη. Δώστε δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν τη δουλειά για την οποία έχουν εκλεγεί».