Τζαβάρας: Νέο ξεκίνημα της ΝΔ με «εγγυητική θέση» του Κ. Καραμανλή

Ζητά από τον Σαμαρά «να υπάρξει μία διευκόλυνση» για ένα νέο ξεκίνημα

Την ανάγκη για ένα «νέο ξεκίνημα της ΝΔ», αλλά και μιας «εγγυητικής θέσης» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ώστε «να μην εκτραπεί ο διάλογος σε μία αρρωστημένη εσωστρέφεια» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς μπορεί να εκφράσει αυτές τις ιδέες ή να ηγηθεί στο νέο ξεκίνημα, ο κ. Τζαβάρας, ο οποίος στο παρελθόν ανήκε στους ένθερμους εσωκομματικούς υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, τονίζει: «Αυτό είναι ζητούμενο και πιστεύω ότι μέσα από μία αυτοκριτική και μία διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου μέσα στα όργανα του κόμματος και θα αναδειχτούν οι ευθύνες που έχει κάθε κομματικός παράγοντας, κυρίως όμως θα πρέπει να υπάρξει -και το πιστεύω ακράδαντα- μια διευκόλυνση από όσους πιστεύουν ότι η ιστορική συγκυρία επιβάλει ένα νέο ξεκίνημα αυτής της παράταξης».

Σχετικά με τον Κ. Καραμανλή επίσης, ο κ. Τζαβάρας δηλώνει:

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον του κ. Καραμανλή είναι πάντα ενεργό για την εξέλιξη των κομματικών πραγμάτων. Είναι ήδη μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα με κύρος και αξία. Να μην θεωρηθεί βέβαια ότι έχω μια μονόπλευρη θέαση του ζητήματος, θα πρέπει να πω ότι όχι μόνο ο κ. Κ. Καραμανλής αλλά και η κυρία Μπακογιάννη και όλοι αυτοί που συνδέονται με τις ιστορικές ηγεσίες του κόμματος θα πρέπει να εγγυηθούν αυτός ο διάλογος να είναι ουσιαστικός, ειλικρινής, ανιδιοτελής και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια ομαλή μετεξέλιξη αυτού του κόμματος. Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος πρέπει να είναι οι εγγυητές τ��ς συζήτησης που πρέπει να γίνει».

Ο κ. Τζαβάρας εκτιμά ότι «στα μείον της κυβέρνησης Σαμαρά είναι το γεγονός ότι δεν ξεκαθαρίσαμε τις διάφορες λίστες. Γιατί αν υπήρχε πράγματι πρόβλημα στην απόδοση του δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να αναθέταμε σε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες την εκκαθάριση αυτού του αρχείου και σήμερα θα είχαμε μια πιο ευπρόσωπη από πλευράς μας αντιμετώπιση του θέματος αυτού. Για αυτό ακριβώς αποδοκιμαστήκαμε στις εκλογές και αυτό είναι το περιεχόμενο της ήττας της ΝΔ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top