Handelsblatt λίγο πριν το Eurogroup: Οι Έλληνες είναι ηλίθιοι-Επίθεση και στον Τσίπρα

Πως συνδέει τον Χριστό και την Αρχαία Αθήνα με το σήμερα

Handelsblatt λίγο πριν το Eurogroup: Οι Έλληνες είναι ηλίθιοι-Επίθεση και στον Τσίπρα

​Νέα επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Με τίτλο «Ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή ο λαός ηλίθιος;», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως η απαίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει το όνομα της Τρόικας φανερώνει την τακτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης για διγλωσσία, χαρακτηρίζει «δημαγωγό» τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, κριτικάροντας παράλληλα και τον ελληνικό λαό που τον ανέδειξε σε αυτή τη θέση.

Η δημοκρατία, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, σε αντίθεση με όσα λέγονται, δεν είναι μια ιδεολογία, αλλά ένας κανόνας συναίνεσης, μια συμφωνία σε αρχές. Και αυτό ίσχυε τόσο στη Αρχαία Αθήνα, όσο και σήμερα. Μόνο οι κανόνες της δημοκρατίας οδηγούν στην έκφραση των επιθυμιών της πλειοψηφίας και από πολιτικές μπορούν να μεταμορφωθούν σε πραγματικότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα.Αλλά, όπως τότε στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι και τώρα, ο κίνδυνος της δημοκρατίας είναι η δημαγωγία, βασικό εργαλείο της οποίας, είναι να παρουσιάζει τα πράγματα αντίστροφα από την πραγματική τους διάσταση και να επιχειρηματολογεί χειραγωγώντας τους πολίτες. Αυτές τις ιδιότητες προσάπτει η εφημερίδα στον κ.Τσίπρα.

Περιγράφοντας τα αποτελέσματα μεταδοτικότητας που προκαλεί η δημαγωγία στους λαούς, ο αρθρογράφος και Γερμανός καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Michael Wolffsohn, φέρνει μάλιστα ένα παράδειγμα δημαγωγίας από την Καινή Διαθήκη. «Όταν ο Ιησούς πήγε στην Ιερουσαλήμ αρχικά φώναζαν ‘Ωσαννά!’ και έπειτα άρον άρον, σταύρωσον αυτόν», γράφει ο Wolffsohn, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει φτάσει η ώρα που ο εξαπατημένος λαός θα αντιταχθεί στον κ.Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top