ΒΟΜΒΑ από Ολάντ: «Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

Οι Ευρωπαίοι έχουν στην… μπούκα τον Γιάνη Βαρουφάκη

ΒΟΜΒΑ από Ολάντ: «Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ»

​Μια βόμβα επεφύλασσε η διαπιστευμένη στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο δημοσιογράφος του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Europe1, η οποία αποκάλυψε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, παραδέχθηκε πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν δεν βρεθεί μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

«To σενάριο είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι και είτε στις Βρυξέλλες είτε στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το θέμα έχει τεθεί με σοβαρότητα. Είμαι σε θέση να σας πω, ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ σκέφτεται αυτό το σενάριο. Μου είχε πει εμπιστευτικά πριν μερικές ημέρες ότι πριν από πέντε χρόνια αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα είχε συμπαρασύρει την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία. Σήμερα, λέει ο Φρανσουά Ολάντ, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Η Ευρώπη είναι ξεκάθαρο ότι είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει», αποκάλυψε σε ανταπόκρισή της η δημοσιογράφος.

Μάλιστα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν σοβαρό πρόβλημα και με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.

«Είναι καθηγητής οικονομικών και έχει την τάση να δίνει μαθήματα. Αυτό δεν αρέσει ούτε στην Επιτροπή, ούτε στους υπουργούς. Αυτό που περιμένει η Επιτροπή από την ομάδα Τσίπρα είναι, εν πολλοίς, να τιμήσει τις δεσμεύσεις, που έχουν αναλάβει οι προκάτοχοί τους. Αυτός είναι ο κανόνας, έτσι γίνεται πάντα αλλά σε αυτό το σημείο τα πράγματα περιπλέκονται. Γιατί “βρίσκονται σε άλλο πλανήτη”, όπως είπε αξιωματούχος, ο οποίος πρέπει να διαπραγματευθεί μαζί τους, εν ονόματι της Γαλλίας», πρόσθεσε η Γαλλίδα δημοσιογράφος.

Τέλος όπως ισχυρίζεται η ίδια, ο Φρανσουά Ολάντ, της εκμυστηρεύτηκε ότι πάντα στην αρχή η Ευρώπη δείχνει λίγη μεγαλύτερη υπομονή με τους… καινούργιους, ενώ μετά από μια δραματική κατάσταση επέρχεται ο συμβιβασμός.

«Έχετε δίκιο, κυρίως κάθε φορά με τους νεοσσούς, τουλάχιστον αυτό λέει ο Φρανσουά Ολάντ… “στο ξεκίνημα υπάρχει πάντα μια πολύ μεγάλη υπομονή με τους "καινούριους", ένα είδος δώρου - μπόνους από το οποίο επωφελήθηκαν από τη στιγμή που ανήλθαν στην εξουσία», είπε η δημοσιογράφος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top