Χρυσόγονος στο STAR: Εάν οι εταίροι μας φθάσουν στο «αμήν», θα πάμε σε δημοψήφισμα

«Έχουμε λαϊκή εντολή να μη συνεχίσουμε τη λιτότητα»

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη αλλά έχει λαϊκή εντολή για να μη συνεχίσει να εφαρμόζει τη λιτότητα» τόνισε ο Κώστας Χρυσόγονος στην εκπομπή Live U του STAR.

Συνεχίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως αν φθάσει στα όρια της η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η κυβέρνηση θα καταφύγει σε δημοψήφισμα: «Εάν μας οδηγήσουν στο “αμήν”, εκεί πράγματι αυτός που πρέπει να έχει το τελευταίο λόγο πρέπει να είναι ο ελληνικός λαός». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν θεωρεί πιθανό «να μας φτάσουν σε αυτό το σημείο».

Όσον αφορά το ποιο θα ήταν το ερώτημα σε ένα δημοψήφισμα, ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε πως «το ερώτημα θα το δούμε, όπως θα έχει φτάσει τότε -αν φτάσει- η κατάσταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «δεν θα πρέπει να είναι από τις πολιτικές δυν��στείες που χρεοκόπησαν τη χώρα ή πολιτικοί που από καίριες θέσεις ευθύνης (πχ. πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών) συνέργησαν σε αυτή την ολέθρια πορεία της χώρας».

Όσον αφορά την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Χρυσόγονος τόνισε ότι δεν θα έβλεπε αρνητικά τον Επίτροπο Μετανάστευσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top