Τ. Κουίκ: «Το πιθανότερο η διαπραγμάτευση να χρειαστεί κι άλλο χρόνο»

«Ο κ. Σόιμπλε να λυπάται για τη δική του πρακτική και λογική»

Τ. Κουίκ: «Το πιθανότερο η διαπραγμάτευση να χρειαστεί κι άλλο χρόνο»

​Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο εξέφρασε ο υφυπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm.

«Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο η διαπραγμάτευση. Δεν νομίζω ότι θα φύγει έξω από τα όρια του Φεβρουαρίου. Το σημειολογικό είναι ότι ο κ. Σόιμπλε, λέει ότι δεν το θεωρεί πιθανό να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία, που δείχνει ότι και αυτοί το συζητάνε και αυτό είναι θετικό», είπε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε:

«Ο κ. Ντράγκι έχει κάνει μια μερική αναδίπλωση. Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται πως οτιδήποτε δυσάρεστο για την Ελλάδα θα είναι πιο δυσάρεστο για την Ευρώπη. Και οι εταίροι αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ νωπή η εντολή του Ελληνικού λαού που δεν μπορεί άλλο τη λιτότητα. Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια θα μπορεί η Βουλή των Ελλήνων να νομοθετεί χωρίς e-mail».

Ο κ. Κουίκ απάντησε όμως και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι λυπάται τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνηση που έχει.

«Να μην λυπάται ο κ. Σόιμπλε για εμάς, θα έλεγα ας λυπάται για τη δική του πρακτική και λογική», είπε και κατέληξε:

«Ο κ. Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι λυπάται τους Έλληνες θα έπρεπε να ήταν χθες εδώ να δει ότι οι Έλληνες είναι πια με αναπτερωμένο ηθικό. Το έβλεπα χθες και στο Σύνταγμα, το έβλεπα και σε άλλες πόλεις. Το βλέπω και καθημερινά στους δρόμους. Μην λυπάται συνεπώς για εμάς, θα έλεγα ας λυπάται για τη δική του πρακτική και λογική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top