Σκικλούνα (ΥΠΟΙΚ Μάλτας): Απίστευτες οι χάρες που ζητά η Ελλάδα!

«Έχουμε δανείσει στους Έλληνες το 2,4% του ΑΕΠ μας»

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η στάση του Έντουαρντ Σκικλούνα απέναντι στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας χαρακτήρισε χειρότερη του αναμενόμενου την κατάσταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και τόνισε πως η Ελλάδα «ζητά απίστευτες χάρες»!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Μάλτας, ο κ. Σκικλούνα είχε ζητήσει στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής πριν δοθούν παραχωρήσεις στην Ελλάδα να παρασχεθούν διασφαλίσεις ότι το ελληνικό χρέος που διακρατά η ζώνη του ευρώ θα εξοφληθεί στο ακέραιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μάλτα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό την ώρα της ανάγκης, δανείζοντας 200 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ της χώρας.

Τέλος, ο Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα με ευελιξία και τάχθηκε υπέρ της φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, υπογραμμίζοντας όμως ότι πρέπει να τηρηθούν οι σημερινοί κανόνες με πνεύμα αλληλεγγύης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top