Θετική γνώμη για την κυβέρνηση έχουν 8 στους 10 πολίτες

Παραμονή στο ευρώ ζητά το 81% των Ελλήνων

Θετική γνώμη για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της εκφράζει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, το 58% απαντά «με σωστό» και το 23,5% «με μάλλον σωστό» (σύνολο 81,5%). Αντίθετα, ένα ποσοστό 14% διαφωνεί με τους χειρισμούς, ενώ το 4,3% δεν απαντά.

Αναφορικά με την εκτίμηση για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, το 79,7% των ερωτηθέντων δηλώνει αισιόδοξο, ενώ το 13,4% εκτιμά ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη.

Στην ερώτηση για την αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, 56,1% απαντούν «θετικά» και 27,5% «μάλλον θετικά». Αρνητικά αξιολογούν το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 13,2%.

Τέλος, όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 81% τάσσεται υπέρ του κοινού νομίσματος, ενώ το 13,4% θα ήθελε επιστροφή στη δραχμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top