Διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στους ΟΤΑ θέλει ο Βαρουφάκης

«Θα εξοικονομήσει 2,6 δισ. ευρώ ετησίως ο προϋπολογισμός»

Υπέρ της πλήρους διακοπής της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος τάχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε σχετική πρόταση μέσω twitter του πρώην βουλευτή και υπουργού Στέφανου Μάνου, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι τον βρίσκει σύμφωνο και τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης των δήμων από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος.
στεφ.jpg
«Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος» ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Μάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ θα φέρει στον προϋπολογισμό 2,6 δισ. ευρώ ετησίως και δεν θα χρειαστεί νέος ΕΝΦΙΑ ή Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. «Μια τέτοια μεταρρύθμιση θα είναι μουσική στα αυτιά των πιστωτών μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.
varou.jpg
«Συμφωνώ κ. Μάνο - χωρίς να δεσμεύω την κυβέρνηση. Μόλις πάψει η διαπραγμάτευση να ξεκοκκαλίζει τον χρόνο μας θα το θέσω» αποκρίθηκε ο κ. Βαρουφάκης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top