Β. Σόιμπλε: «Λυπάμαι τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους»

«Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη»-Πρώτη ανάρτηση: 09:07

​Τις αμφιβολίες του για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι επιθυμία όλων είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Δεν θέλουμε έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη, όμως η Αθήνα πρέπει να πληροί το ελάχιστο των απαιτήσεων. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για σήμερα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Μάλιστα αποδεικνύοντας ότι σήμερα θα διατηρήσει σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Λυπάμαι για τους Έλληνες για την ανεύθυνη κυβέρνησή τους».

Αναφερόμενος δε στα πα��ευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου».

Πάντως, ο Β. Σόιμπλε διατηρεί στάση αναμονής, ώστε να ακούσει την ελληνική πλευρά, αλλά και να δει ιδίοις όμμασι πού κατέληξαν οι τεχνικές συζητήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Απ' όσα έχω ακούσει αναφορικά με τις τεχνικές συζητήσεις που έγιναν το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, όμως θα έχουμε σήμερα αναφορά και τότε θα δούμε», είπε.

Τέλος επανέλαβε ότι όλες οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να βοηθήσουν την Ελλάδα, αρκεί να θέλει κι εκείνη να βοηθήσει τον εαυτό της.

«Το ζήτημα είναι εάν το ��έλουν και οι Έλληνες» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα ως «ένα μεγάλο παιχνίδι πόκερ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top