Εμπλοκή με το όνομα Αβραμόπουλου-Την Τρίτη η ανακοίνωση Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε ο Πάνος Καμμένος

Εμπλοκή με το όνομα Αβραμόπουλου-Την Τρίτη η ανακοίνωση Τσίπρα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

​Την Τρίτη θα ανακοινωθεί τελικά το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως φαίνεται υπήρξε εμπλοκή με το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, έπειτα από συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Παρόλο που το όνομα του Ευρωπαίου επίτροπου φιγουράριζε ως το απόλυτο φαβορί, η σφοδρή αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας ανέτρεψε το σκηνικό. Άλλωστε ήταν γνωστή η αντίθεση της, στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, θεωρώντας ότι ο τελευταίος ψήφισε και στήριξε Μνημόνια στο παρελθόν.

Αποτέλεσμα της έντονης αυτής αντίθεσης, ήταν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα να πάρει... παράταση, και αντί για τον Πρωθυπουργό, να βγει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους, πως το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί την Τρίτη, και τη Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία.

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να ανακοινώσει την πρόταση του για τον υποψήφιο, αμέσως μετά το βράδυ της Δευτέρας που είναι η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Την Τρίτη να συνεδριάσει η Κ.Ο και εκεί να ανακοινωθεί το όνομα, και η ψηφοφορία να γίνει την Τετάρτη. Η συζήτηση αφορούσε σήμερα τον σχεδιασμό για το πώς θα γίνει η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μυαλό μας είναι στη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται ώστε να ανασάνει ο ελληνικός λαός. Εκεί είναι όλη μας η σκέψη και οι προσπάθειες. Οι σημερινές συζητήσεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, αφορούσαν κυρίως αυτό το θέμα. Το μόνο που συζητήσαμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι να γίνει αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο αντίστοιχο της περίστασης και του θεσμού.Το πρόσωπο έχει βρεθεί. Είμαστε σε συζήτηση, και θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαψεύδοντας παράλληλα πως υπήρξε πρόβλημα με το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται έντονα τις τε��ευταίες ώρες μετά το βέτο Λαφαζάνη για Αβραμόπουλο, είναι και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία πρότεινε στον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στο τραπέζι όμως έχουν πέσει επίσης τα ονόματα του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ EUROGROUP:

«Σήμερα ο λαός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας. Για μια ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπεια του είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές μας και στο μυαλό μας, συνεχίζουμε την διαπραγμάτευση, όπως ακριβώς την ξεκινήσαμε. Είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.Ο πρωθυπουργός από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης.Σήμερα το απόγευμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Γιούνκερ, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top