Δύσκολα τα βλέπει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας-Ίσως να μην καταλήξει σε συμφωνία

Διαψεύδει το Μαξίμου τις διαρροές που υπήρξαν για τα ι��οδύναμα μέτρα-Στελέχη της κυβέρνησης κάνουν λόγο για «αγώνα αντοχής»

Δύσκολα τα βλέπει η κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας-Ίσως να μην καταλήξει σε συμφωνία

​Έτοιμη για σκληρή διαβούλευση είναι η κυβέρνηση στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup, με πηγές του Μαξίμου να υποστηρίζουν πως η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, και ενδέχεται να μην καταλήξει σε συμφωνία.

Στελέχη της κυβέρνησης, υποστηρίζουν πως θα είναι ένας «αγώνας αντοχής» που θα γίνει με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία.

Ξεκαθαρίζουν ωστόσο, πως κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν με νόημα πως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, καταρρίπτοντας έτσι το επιχείρημα ότι δεν «βγαίνουν» τα νούμερα, κάτι που αποτελεί δικαιολογία για επιβολή λιτότητας.

Σε περίπτωση πάντως που το Eurogroup της Δευτέρας δεν καταλήξει σε αμοιβαία αποδεκτή λύση, η επόμενη συνεδρίαση του αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας, πιθανόν Πέμπτη ή Παρασκευή.

Στη συνέχεια, πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως τα τεχνικά κλιμάκια ολοκλήρωσαν το βράδυ του Σαββάτου τις συζητήσεις τους, όπου απλά κατέγραψαν τις θέσεις των δυο πλευρών, καταρτώντας δυο κείμενα, στα οποία έχουν καταγραφεί τόσο οι συγκλίσεις, όσο και οι αποκλίσεις.

Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο και για σκόπιμες διαρροές περί συζήτησης ισοδύναμων μέτρων, τονίζοντας πως:

«Η καταστροφολογία, στην οποία ορισμένοι επενδύουν, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά τουλάχιστον αβάσιμη. Ο ρόλος των τεχνικών κλιμακίων ήταν να αναζητήσουν συγκλίσεις / αποκλίσεις –όχι να κάνουν διαπραγματεύσεις. Κάθε πλευρά έχει, πλέον, το δικό της κείμενο και γνωρίζει τα πεδία συμφωνίας και διαφωνίας».


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top