Θεοδωράκης προς Τσίπρα: «Φρέναρε τους υπουργούς σου με τις εξαγγελίες»

«Οι παροχές τους θα εκτροχιάσουν δημοσιονομικά τη χώρα»

Θεοδωράκης προς Τσίπρα: «Φρέναρε τους υπουργούς σου με τις εξαγγελίες»

​«Οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο χρόνος είναι ασφυκτικός. Η "στροφή στον ρεαλισμό" της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε πως τα πλεονεκτήματα μιας συμφωνίας σε σχέση με τη ρήξη είναι οφθαλμοφανή στην κυβέρνηση, όπως είναι και στον ελληνικό λαό. Ο κόσμος μπορεί να ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», αναφέρει σε άρθρο του στη Real News ο επικεφαλής του Ποταμιού Σ. Θεοδωράκης.

Όπως σημειώνει «ο πρωθυπουργός πρέπει να φρενάρει κάποιους υπουργούς του, που εξαγγέλλουν παροχές, που ουσιαστικά θα εκτροχιάσουν δημοσιονομικά τη χώρα», ενώ προσθέτει με νόημα:

«Δυστυχώς, κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μοιάζουν να συνειδητοποιούν πως η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα, είναι μόνο η αρχή μιας δύσκολης πορείας προς την ανάταξη της οικονομίας μας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται εστίαση στην ουσία των συμφωνιών και όχι απλή επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Οι λέξεις που θα περιγράψουν τη νέα συμφωνία είναι σημαντικές για τα παράθυρα, δεν είναι σημαντικές για τις ζωές των ανθρώπων».

Στο άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ακόμα ότι «είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό που θα επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει τους βαθμούς ελευθερίας που έχει χάσει, στο πλαίσιο των δανειακών εξαρτήσεων από τους εταίρους της, είναι να ανακτήσει την ικανότητά της να δανείζεται από τις αγορές. Ακριβώς γι’ αυτό είπα στη Βουλή πως στο τέλος του έτους θα πρέπει η κυβέρνηση να μπορεί να εκδώσει 10ετές ομόλογο με επιτόκιο γύρω στο 3%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top