Νέα δημοσκόπηση: Θετικά βλέπει το 60,6% των πολιτών την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Έξι στους δέκα, εγκρίνουν τις ενέργειες της αλλά δείχνουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη πορεία της οικονομίας σε έναν χρόνο από τώρα

​Με θετικό μάτι βλέπει το 60,6% των Ελλήνων πολιτών την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 37,1% την αποδοκιμάζει.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΚΑΠΑ Research, το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, ενώ ένα 51,1% δηλώνει απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Όσον αφορά τώρα το πώς θα είναι η κατάσταση της οικονομίας σε έναν χρόνο από τώρα, οι πολίτες επιδεικνύουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς το 46,8% πιστεύει πως θα είναι λίγο καλύτερη, και μόνο το 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Στην ερώτηση «ευρώ ή δραχμή», σχεδόν 7 στους 10 υποστηρίζουν πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ. Για την ακρίβεια, το 68,4% απαντά θετικά στην παραμονή τ��ς Ελλάδας στο ευρώ, ενώ αντιθέτως ένα 25,3% εμφανίζεται θετικό στην επιστροφή στη δραχμή.

Όσο για την αξιολόγηση των υπουργών; Μπορεί να πιστεύετε πως πρώτος θα έβγαινε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά την πρωτιά του «κλέβει» ο Γιάννης Δραγασάκης!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

- Το 70,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάννη Δραγασάκη

- Το 68% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη

- Το 63,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

- Το 60,1% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

- Το 59% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Σταθάκη

- Το 57,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Παππά

- Το 56,5% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την Έλενα Κουντουρά

- Το 54% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Κατρούγκαλο

- Το 53% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

- Το 52,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Κοτζιά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top