Ν. Δένδιας: «Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια μεγάλη στρατηγική ήττα»

«Υπάρχει ζήτημα αν πετύχει καλύτερα ο Τσίπρας»

Ν. Δένδιας: «Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια μεγάλη στρατηγική ήττα»

​«Μεγάλη στρατηγική ήττα», χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

«Η ΝΔ, υπέστη μια μεγάλη στρατηγική ήττα. Απομακρυνθήκαμε άλλοτε εξ ανάγκης και άλλοτε όχι, από τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που είναι η ιδεολογία μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Μάλιστα δεν έκρυψε ότι θα υπάρχει πρόβλημα, αν τελικά η κυβέρνηση Τσίπ��α πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

«Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά διαπραγματευόταν και μάλιστα σκληρά. Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας, οφείλουμε, παράλληλα, να αναγνωρίσουμε ότι στο ενδεχόμενο να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση η τωρινή κυβέρνηση, δημιουργείται όντως ζήτημα για τους χειρισμούς που έγιναν ειδικά τους τελευταίους μήνες πριν από την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης, από όσους είχαν επωμιστεί τη συγκεκριμένη ευθύνη της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Μακάρι όμως να υπάρξει επιτυχής κατάληξη και όλα τα υπόλοιπα έπονται. Αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι στη διαφορετική περίπτωση το ερώτημα αντιστρέφεται με δεδομένο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεσμευθεί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του μνημονίου μέσα στους πρώτους δύο μήνες του 2015».

Πάντως ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι εθνικό καθήκον όλων να στηρίξουν την κυβέρνηση στη διαπραγματευτική της προσπάθεια, όπως και στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, αν τολμήσει να τις κάνει πράξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top