Βαρουφάκης σε Guardian: Δεν υπάρχει plan B. Ας έρθει ο Αρμαγεδδών!

Ερώτηση για το τι θα επακολουθήσει: Δεν έχω ιδέα. Καμία ιδέα!

«Οι Έλληνες έχουμε χάσει τα πάντα. Οπότε πλέον μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες και ήρθε η ώρα να το κάνουμε» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Guardian όπου επισημαίνει ότι δεν υπάρχει plan B.

«Συνεχώς ακούμε “εάν δεν υπογράψετε, θα συμβεί Αρμαγεδδών”. Η απάντησή μου είναι “ας συμβεί!”. Δεν υπάρχει σχέδιο “κωλοτούμπας”. Αυτό είναι το plan B μου» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών. Ο ίδιος, απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση του δημοσιογράφου για πιθανές επακόλουθες εικόνες χάους εάν έρθει αυτός ο «Αρμαγεδδών», τονίζει: «Είναι σαν να με ρωτάει κανείς το θα γίνει εάν ένας κομήτης χτυπήσει τη γη. Δεν έχω ιδέα. Καμία!».

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου Έλενα Σμιθ για τον αν τον τρομάζει το γεγονός ότι μοίρα της Ελλάδας, ως μέλους της ευρωζώνης, επηρεάζει αναπόδραστα την παγκόσμια οικονομία, ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Αν δεν ήμουν τρομαγμένος θα ήμουν τρομερά επικίνδυνος».
dsdfs.jpg
«Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διαχωρίσω τη θέση της χώρας από την μοίρα της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο, πολλά και πολύ άσχημα πράγματα συνέβησαν εδώ και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν. Ο ψυχρός πόλεμος είναι ένα από αυτά. Δεν άρχισε στο Βερολίνο, άρχισε στην Ελλάδα τον Δεκέμβρη του 1944» προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών.

«Το πρόγραμμα διάσωσης το 2010 δεν ήταν για την Ελλάδα, ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών. Το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν ��τους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας» εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο στη δημοσιογράφο του Guardian για «τρομερή πίεση», ενώ εξηγεί ότι δεν πιστεύει πως ο καπιταλισμός είναι μονόδρομος: «Είναι ένα σύστημα που παράγει τεράστια πλούτη και τεράστια φτώχεια. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να κατανοήσεις τον καπιταλισμό μέχρι να κατανοήσεις αυτές τις αντιφάσεις και να αναρωτηθείς εάν ο κ��πιταλισμός είναι η φυσική κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο είμαι αριστερός».

Μάλιστα, δεν διστάζει να αποκαλύψει ότι «έχασε» πολλούς αριστερούς φίλους, οι οποίοι πιστεύουν ότι η καλύτερη πορεία για την Ελλάδα θα είναι η έξοδος από το ευρώ!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top