Ντράγκι σε Ευρωπαίους: Μην μας κάνετε να τραβήξουμε την σκανδάλη για τις ελληνικές τράπεζες

Δεν επιθυμεί να πάρει πάνω της μια διακοπή της χρηματοδότησης η ΕΚΤ

Ντράγκι σε Ευρωπαίους: Μην μας κάνετε να τραβήξουμε την σκανδάλη για τις ελληνικές τράπεζες
«Μην μας κάνετε να τραβήξουμε την σκανδάλη για τις ελληνικές τράπεζες» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Μάριο Ντράγκι στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η ΕΚΤ, η οποία χθες επέκτεινε το ποσό που μπορούν να δανειστούν οι ελληνικές τράπεζες από τον ELA κατά 5 δισ. ευρώ, φαίνεται πως δεν θέλει να πάρει πάνω της μια απόφαση που θα σήμαινε διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και πετάει το γάντι στους ηγέτες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας, η συνέχιση της στήριξης εξαρτάται από τις πολιτικές συνομιλίες για την διάσωση της Ελλάδας.

«Αν οι συνομιλίες για μια συμφωνία-γέφυρα για την Ελλάδα καταρρεύσουν ξανά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα πρέπει να εξετάσει εάν θα παρέχει περισσότερα κεφάλαια ή θα απειλήσει με βέτο, όπως συνέβη στην Κύπρο πριν από δύο χρόνια» σημειώνει το Bloomberg.

Το δ.σ. της ΕΚΤ συν��δριάζει ξανά στις 18 Φεβρουαρίου και αν μια συμφωνία δεν βρεθεί μέχρι το τέλος του μήνα, η Ελλάδα θα βρεθεί χωρίς χρηματοδότηση για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι για να ασκήσει βέτο στον ELA, η ΕΚΤ χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων… Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top