Η «μαύρη τρύπα» και ο όρος για 3% πλεόνασμα κρίνουν την διαπραγμάτευση

Δύο δις ευρώ το ποσό που λείπει για το 2014 κατά τους δανειστές

Τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά για τη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, παρά τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., όπως επισήμανε στο ρεπορτάζ της η Κάτια Μακρή , στο δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το μεγάλο ζήτημα είναι εάν οι δανειστές θα αλλάξουν τους όρους που έχουν θέσει σχετικά με την επίτευξη πλεονάσματος, το οποίο σήμερα απαιτείται να φθάσει στο «θηριώδες» για συνθήκες 6ετούς ύφεσης 3%, αλλά και εάν θα επιμείνουν επίσης να βρεθούν τα δύο δις ευρώ που κατά την άποψη τους λείπουν από τους στόχους που είχαν τεθεί για το 2014.

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει, σε αυτή την περίπτωση, ότι θα αρχίσουν να ζητούν μέτρα και πάλι μέτρα... Και εκεί μπορεί να κολλήσει και πάλι η διαπραγμάτευση, που με τις συνεχείς μεταβολές στο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών μοιάζει ήδη με… καρδιογράφημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top