«Είμαστε πολύ μακριά από μια συμφωνία» λέει τώρα ο Γιούνκερ!

Ζητά εκ νέου να αντικατασταθούν από ισοδύναμα όσα μέτρα καταργηθούν

«Απαισιόδοξος» για συμφωνία -τουλάχιστον ως τη Δευτέρα- εμφανίστηκε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Είμαστε πολύ μακριά από μια συμφωνία, είμαστε πολύ μακριά από ό,τι θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς πολιτικό συμβιβασμό, αλλά τώρα καταπιανόμαστε με την ουσία των διαφορών ανάμεσα στις απόψεις του Eurogroup και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν στο France 24.

O ίδιος πρόσθεσε πως «πραγματικά πιστεύουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται πρόγραμμα και έχει ένα πρό��ραμμα» και ξεκαθάρισε πως η χώρα μας «θα πρέπει να ζητήσει την παράταση του προγράμματος».

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και σε κάποια μέτρα που έχει σκοπό να καταργήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη να αντικατασταθούν με ισοδύναμα: «Δεδομένης της ανάγκης που έχουν να επανεξετάσουν ορισμένα στοιχεία του προγράμματος, πιστεύω ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πάνω σε μια λογική αντίληψη, που σημαίνει ότι τα μέτρα που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κόψει πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα μέτρα που οδηγούν στο ίδιο δημοσιονομικό ποσό. Η δημοσιονομική ισορροπία έχει ύψιστη σημασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top