Αντώναρος: να ξεφύγει η ΝΔ από τι�� ακραίες φωνές

«Ζήτημα πολιτικών» για την βαριά ήττα έθεσε ο Α. Σπηλιωτόπουλος

Συνεχίζεται η εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ με αρκετά στελέχη του κόμματος, το ένα μετά το άλλο, να θέτουν ζήτημα ιδεολογικής φυσιογνωμίας και προσώπων σχετικά με τις ευθύνες για την βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές, με αφορμή το δείπνο που παρέθεσε η Μ. Γιαννάκου, το οποίο αποκάλυψε τον προβληματισμό που επικρατεί.

«Πρέπει η Ν.Δ. να ξεφύγει από ακραίες εκφορές λόγου, οι οποίες ποτέ δεν αποτέλεσαν κεντρική φωνή της Ν.Δ. Υπήρχαν στη Ν.Δ. (αυτές οι ακραίες φωνές), δεν ακουμπάμε την ακροδεξιά, όμως υπήρχαν φωνές δεξιότερες από άλλους, χωρίς ποτέ να ήταν κεντρική κατεύθυνση. Αυτές οι φωνές αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα της Ν.Δ. Αυτή είναι η ανησυχία που είχαμε κυρίως προχθές στην συνάντησή μας» τόνισε ο κ.Αντώναρος αναφερόμενος στα όσα συζητήθηκαν στο δείπνο που παρέθεσε η κ.Γιαννάκου .

Ο κ. Αντώναρος συμπλήρωσε: «Χάσαμε την κοινωνική μας ευαισθησία και πρέπει να την ξαναβρεί η Ν.Δ. ως κόμμα της κεντροδεξιάς. Η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και στην Γερμανία και την Ιταλία και την Γαλλία, είχε φροντίσει να χτίσει ένα κοινωνικό κράτος, με την βοήθεια των αριστερών κινημάτων που έδιναν τα εναύσματα. Τα κεντροδεξιά κόμματα δεν μπορούν να κινούνται με αρχές άκρατου φιλελευθερισμού».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας επίσης στον Alpha 9,89 Radio, ανέφερε:

«Υπάρχει θέμα πολιτικό γιατί πέρα από τα πρόσωπα, υπάρχει ζήτημα πολιτικών. Έχουμε υποστεί μια βαριά ήττα, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν καταλάβουμε την έκταση της. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ανοιχτή κουβέντα για το τι είναι αυτό που μας οδήγησε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων. Θα πρέπει το κόμμα της ΝΔ να μπει σε μια συζήτηση για ιδεολογικό προσανατολισμό».

Για τη διαπραγμάτευση ο κ.Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:«Θέλω μέχρι και την τελευταία στιγμή να πιστεύω ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να πετύχει το μέγιστο δυνατό. Προφανώς ζητάμε περισσότερα, έτσι είναι �� διαπραγμάτευση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάμε στα βράχια. Αν πετύχουν μια πολύ καλύτερη συμφωνία, θα πρέπει εμείς να αναρωτηθούμε τι δεν κάναμε. Αν όμως έχουμε ένα ατύχημα για τη χώρα, θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο στις αιτιάσεις που έκανε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top