WSJ: Συμφιλιωτικός τόνος και επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής

Τι αναφέρει για τις δηλώσεις Τσίπρα και Μέρκελ

WSJ: Συμφιλιωτικός  τόνος  και επίτευξη συμφωνίας  στη σύνοδο κορυφής

Σε «συμφιλιωτικό τόνο» ανάμεσα στους ηγέτες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωζώνη, «μια ημέρα μετά, που, η νέα κυβέρνηση της χώρας εξανέμισε τις ελπίδες για μια γρήγορη λύση στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τους πιστωτές της» αναφέρεται στο σημερινό της φύλο η Wall Street Journal.

Στο δημοσίευμα καταγράφoνται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες («Νομίζω πως σήμερα φεύγουμε έχοντας κάνει σημαντικά βήματα», «Δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά καλύψαμε ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο συγκρούσεων και συμβιβασμών») και γίνεται αναφορά στη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη μέρα.

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων, «ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γ. Βαρουφάκης, απέσυρε τη συγκατάθεση σε μια κοινή δήλωση».

Επίσης, επισημαίνεται ότι «σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε την ερώτηση για το αν η κυβέρνησή του θα μπορούσε να ζητήσει παράταση του προγράμματος ύστερα από όλα, κίνηση που έχει έως στιγμής αποκλειστεί».

Αναφορά γίνεται και στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, η οποία υποστήριξε πως «η Ελλάδα έχει μόνο δυο δυνατότητες: ν�� ζητήσει παράταση του προγράμματος διάσωσης ή εκπλήρωσής του μέχρι το τέλος του μήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top