Κ. Καραγκούνης: «Ο Τσίπρας είναι 70%... Σαμαράς»

Μια διαφορετική ερμηνεία του 70% - 30% του κ. Βαρουφάκη

Κ. Καραγκούνης: «Ο Τσίπρας είναι 70%... Σαμαράς»

​«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κατά 70%... Σαμαράς. Μένει να διαφανεί τι είναι στο άλλο 30% που απομένει», δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Καλό είναι να μην προτρέχουμε για να δούμε ακριβώς σε τι συμφωνία θα πάμε και τι παραμέτρους θα έχει. Δεν φοβόμαστε τίποτα, περιμένουμε να δούμε τι τελικά θα αποφασιστεί τη Δευτέρα. Φαίνεται να γίνεται μια τεράστια πολιτική στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δύο πολύ βασικά ζητήματα φαίνεται να ξεχνιούνται, όπως το θέμα του κουρέματος του χρέους. Εάν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο κούρεμα της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους, όταν θα έρθει η συμφωνία για τη ρύθμιση τι θα κάνουν; Εμείς όταν θα έρθει η στιγμή, έχουμε μάθει να βάζουμε πλάτη για τη χώρα όχι να την υπονομεύουμε», είπε ο κ. Καραγκούνης.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συμφωνία του Α. Τσίπρα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την πολυφωνία που αρχίζει να κάνει και πάλι την εμφάνισή της αυτή τη φορά στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

«Ο Τσίπρας είναι κατά 70% Σαμαράς και το υπόλοιπο 30% θα δούμε τι θα είναι όταν το βρούνε. Δηλαδή στο 70% του μνημονίου που φαίνεται να συμφωνεί η κυβέρνηση τι από αυτό ψηφίσανε στη Βουλή, τι από αυτό στηρίξανε; Το υπόλοιπο 30% έχει μια υποχρέωση. Αν θες να το αλλάξεις θα πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα. Το ζήτημα πιο είναι; Ότι κατά 70% είχε δίκιο ο Σαμαράς; Εδώ πρέπει να υπάρξει μια ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση. Άκουσα νωρίτερα τον κ. Καμμένο να λέει ότι δεν υπάρχει το 70%-30%», είπε και κατέληξε:

«Εμείς το είπαμε αλλά το κάναμε και πράξη, ότι θα στηρίξουμε την Εθνική προσπάθεια, αρκεί να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια. Λένε ότι το 70% είναι υπαρκτό, είναι εδώ και είναι σωστό. Και λένε ότι το 30% θα βρουν ισοδύναμα και θα το αλλάξουν. Αυτό που μένει είναι να εξειδικευθεί η συμφωνία, να δούμε τι σημαίνει αυτό για τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα φορολογούμενο. Πλέον μπαίνουμε στην πραγματικότητα, στην πραγματική οικονομία, εκεί που αφορά τον πολίτη στην τσέπη του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top