Συζήτηση σε βάθος και παρέμβαση Καραμανλή για τη ΝΔ ζήτησε η Μ. Γιαννάκου

Τι αποκάλυψε για το δείπνο που οργάνωσε με στελέχη του κόμματος

 Συζήτηση σε βάθος και παρέμβαση Καραμανλή για τη ΝΔ ζήτησε η Μ. Γιαννάκου

​Το παρασκήνιο του δείπνου που παραχώρησε σε στελέχη της ΝΔ, εκτός του Α. Σαμαρά στην «Αθηναΐδα» αποκάλυψε στην εκπομπή Live U του Star η Μαριέττα Γιαννάκου.

«Οργάνωσα ένα δείπνο, καλώντας ορισμένους συναδέλφους και για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους, κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες και για να κουβεντιάσουμε γενικά και για τη χώρα και για τη Νέα Δημοκρατία», είπε η κα Γιαννάκου, η οποία σε ερώτηση για την… απουσία του κ. Βορίδη απάντησε:

«Με συγχωρείτε εγώ δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Βορίδη».

Όταν δε η Π. Τσαπανίδου της είπε ότι πολλοί λένε πως ο κ. Βορίδης έχει βλέψεις για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ, σε περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας, η απάντησή της ήταν χαρακτηριστική:

«So what; Εγώ είμαι ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στο κόμμα και θεωρώ ότι έχω όλη την δικαιοδοσία να φωνάξω κάποιους ανθρώπους, να κουβεντιάσω μαζί τους, να εκφράσω τις ανησυχίες μου, τις οποίες έχω εκφράσει και δημόσια προ πολλού για ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση και με τη λειτουργία του κόμματος και γενικότερα με την πολιτική κατάσταση της χώρας και νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα απουσιών».

Η κα Γιαννάκου χαρακτήρισε «ανοησίες» τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι το δείπνο αυτό έγινε για να… «φάνε» τον κ. Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ και να μείνουν τα πράγματα όπως είναι, αλλά να γίνουν βαθύτατες δημοκρατικές αλλαγές, αφού όπως είπε σε πολλά ζητήματα το κόμμα έχει επιστρέψει πίσω και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα παρέκκλινε της πορείας της στο χώρο της Κεντροδεξιάς.

«Προεκλογικά η ΝΔ δημιούργησε υπερβολές και δεν ανταποκρίθηκε σ’ αυτό που περίμεναν ορισμένοι ψηφοφόροι μας. �� ΝΔ πάντα είχε μια αντανάκλαση στο λεγόμενο κεντρώο ή μεσαίο χώρο, τον οποίο εγκατέλειψε κι αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος», είπε η κα Γιαννάκου.

Όσο για την επόμενη μέρα της ΝΔ και αν η ίδια και οι συνδαιτημόνες της στο δείπνο της περασμένης Τετάρτης βλέπουν ένα πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί του κόμματος, η κα Γιαννάκου ήταν κατηγορηματική.

«Δεν ήταν το θέμα μας εκεί. Θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Ή θα υπάρξει συλλογική δράση και βαθιές δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα, ή δεν έχει νόημα», είπε.

Δεν έκρυψε τέλος, ότι στο δείπνο συμφώνησαν όλοι για τη σημασία που έχει για την γαλάζια παράταξη ο Κώστας Καραμανλής, τον οποίον και θα συναντήσουν, ώστε να ζητήσουν να αναλάβει ενεργό ρόλο στην ανασυγκρότηση του κόμματος.

«Θα τον δούμε, θα του εκφράσουμε τις συγκεκριμένες ανησυχίες μας γιατί υπάρχει και Κοινοβουλευτική Ομάδα, την οποία έχει συγκαλέσει ο κ. Σαμαράς για να γίνει συζήτηση. Αλλά η συζήτηση αν περιοριστεί στα αίτια της ήττας, δηλαδή στο πώς κινήθηκε το κόμμα προεκλογικά δεν έχει νόημα. Πρέπει να συζητηθούν τα πράγματα σε βάθος και να ξεκινήσουν από παλιότερα για να δούμε πώς θέλουμε πραγματικά να λειτουργήσουμε», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα πούμε στον κ. Καραμανλή είναι ότι έχει ρόλο ως πρόσωπο και προσωπικότητα μέσα στο κόμμα, διότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλου του βασικού κορμού της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να συμβάλλει κι αυτός με τον τρόπο του στη δημοκρατικότητα, στους κανόνες που πρέπει πάντα να τηρούνται και πάντως απαρέγκλιτα, χωρίς καμία έξοδο από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top