Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη»

«Όσες πιέσεις και να δεχθούμε θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε»

​Χαμηλούς τόνους επιχείρησε να κρατήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, όσον αφορά στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, όπου και αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να έχουμε μια τελική συμφωνία.

«Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα», ξεκαθάρισε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση πρόσθεσε:

«Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση. Το γεγονός ότι απορρίψαμε το κοινό ανακοινωθέν δημιούργησε πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση. Μας είπαν “πάτε σε ρήξη”. Αντί να γίνει αυτό υπήρξε άμεση επαφή και από τον κ. Ντάισελμπλουμ και σε άλλα επίπεδα για να βρεθεί μια καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ που αντί να μιλάει για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, είπε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κυβ��ρνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι έχει αλλάξει το κλίμα και οι εταίροι καλούν πλέον την ελληνική κυβέρνηση σε διάλογο, δηλώνοντας πρόθυμοι να ακούσουν τις θέσεις της.

«Η ελληνική πλευρά δεν δέχεται αναντίρρητα αυτό που της λένε. Όσες και να είναι οι πιέσεις δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή κάνουμε αυτό που πρέπει. Και δεν είμαστε απομονωμένοι. Αναπτύσσονται δεσμοί με άλλες χώρες, η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το περίφημο 70% του Μνημονίου με το οποίο συμφωνεί η ελληνική κυβέρνηση και το 30% με το οποίο διαφωνεί, ο Γ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημο��ίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε όλα όσα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Έχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε ότι η διαπραγμάτευση είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι πιέσεις μεγάλες.

«Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες. Εμείς μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Σε τρεις εβδομάδες ανοίγουμε νέους δρόμους, έχει φθάσει η στιγμή να χαμογελάσει το χειλάκι μας», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top