Πόσο, ποιοι και που επανέρχονται στο Δημόσιο-Πως θα είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης;

Μονιμοποιείται η Task Force του Ράϊχενμπαχ-Νέο πρόγραμμα κινητικότητας

​Η task force του Χορστ Ράιχενμπαχ (Horst Reichenbach) ...μονιμοποιείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά πλέον με την ιδιότητα του συμβούλου. Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, o οποίος μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο, για γρήγορη επαναφορά 3923 απολυμένων, σε σύνολο 13083, που εμφανίζονται στη λίστα με τους υπό απόλυση, που είχε δοθεί στην τρόικα.

Όμως, όπως έχει αποκαλύψει ήδη το STAR, στην πραγματικότητα επιστρέφουν λιγότεροι από ένας στους 10, καθώς:΄Από τους 3923 υπαλλήλους, οι 1825 βρίσκονται ακόμη σε διαθεσιμότητα και λαμβάνουν το 75% του μισθού τους. Ενώ από τους 2103 απολυθέντες, οι 1038 έχουν επανέλθει στην Υπηρεσία τους με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Άρα οι πραγματικά απολυμένοι που θα επιστρέψουν, είναι 1065.

Όσοι επανέλθουν στο Δημόσιο, θα μπουν σε πρόγραμμα μίνι εθελοντικής κινητικότητας, και θα τοποθετηθούν, με βάση κενά που προκύπτουν. Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, καθώς έχει διαπιστωθεί απώλεια εσόδων από τα παράνομα παρκαρίσμα��α.

Το συνολικό κόστος των επαναπροσλήψεων και της παραμονής των διαθέσιμων στις θέσεις τους υπολογίζεται σε 32,355 εκατομμύρια ευρώ, με τα 9,522 εκατομμύρια να αφορούν, όσους έχουν ήδη επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις.

Για να μην υπάρξει υπέρβαση του προϋπολογισμού, θα γίνουν αντίστοιχες περικοπές στο πρόγραμμα 15 χιλιάδων προσλήψεων για το 2015, μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύεται ότι το νέο σύ��τημα αξιολόγησης:

-Θα είναι επιβραβευτικό και όχι τιμωρητικό.

-Δεν θα συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη.

-Αναζητούνται τρόποι αξιολόγησης από τους ίδιους τους εργαζόμε��ους, αλλά και από την κοινωνία.
ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top