Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

Ποια σενάρια εξετάζει η κυβέρνηση;

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας

​Μέσα στο Σαββατοκύριακο, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ενδέχεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Τσίπρας περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί το θέμα της διαπραγμάτευσης για να καταλήξει τελικά στο πρόσωπο που θα προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως ακόμα και αύριο να γίνει το καταληκτικό τηλεφώνημα.

Φαβορί για την Προεδρία είναι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, όμως στο Μαξίμου εξετάζουν ακόμα και το σενάριο να είναι υποψήφιο ένα πρόσωπο από τον χώρο της Αριστεράς.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα πρέπει να ανακοινωθεί ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του νυν Προέδρου. Η θητεία του κ. Παπούλια λήγει στις 12 Μαρτίου, οπότε θα έπρεπε ήδη να είχε ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.

Πάντως αν όντως ο κ. Αβραμόπουλος είναι ο… τυχερός, τότε θα υπάρξει αλλαγή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον κ. Γιούνκερ πάντως να μην βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο συμμετοχής στην Κομισιόν ενός ενεργού στελέχους της Αριστεράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top