Φουλαρι -στός ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες - Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής

"Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη", δήλωσε ο πρωθυπουργός

Φουλαρι -στός ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες - Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής

Με δύο ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, ώστε να προλάβουν να επιστρέψουν από το Μινσκ, όπου και υπογράφηκε ειρηνευτική συμφωνία για την ουκρανική κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος, Φ. Ολάντ, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο.

Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Βέλγο ομόλογό του, Μισέλ Σαρλ, στην οποία οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη αμοιβαίας επωφελούς λύσης τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ.

​Ο Α. Τσίπρας αποφάσισε να υιοθετήσει το στυλ Βαρουφάκη για να γοητεύσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στην παρθενική του εμφάνιση σε Σύνοδο Κορυφής.

tsipras1.jpg

Έτσι, αν και έμεινε πιστός στην «άνευ γραβάτας» γραμμή, στη συνάντησή του με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ εμφανίστηκε με μαύρο μεταξωτό φουλάρι, το οποίο είχε μπλε λεπτομέρειες.

tsipras2.jpg

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε με χαμόγελο στην πρωθυπουργική κατοικία ο κ. Σαρλ και οι δυο τους είχαν μια συζήτηση σε θετικό κλίμα.

Στη συνάντηση αυτή, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Αθήνα θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

tsipras3.jpg

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και μπορεί να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις βασικές ιδρυτικές της αρχές. Την αρχή του σεβασμού της δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα του σεβασμού στους νόμους και στους κανόνες που τη διέπουν», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια πολύ σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα μεγάλα ελλείμματα, αλλά ταυτόχρονα να διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες».

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στις αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν, να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή».

tsipras4.jpg

Ανακοινώθηκε επίσης, ότι ακυρώθηκε η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, καθώς o δεύτερος θα καθυστερήσει να φτάσει στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top