Γιατί ο Βαρουφάκης ε��νεύρισε τους Ευρωπαίους στο Eurogroup;

Το… «ανεπίσημο» στυλ δεν άρεσε στους υπουργούς Οικονομικών

Γιατί ο Βαρουφάκης εκνεύρισε τους Ευρωπαίους στο Eurogroup;

​Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης του Eurogroup με το ανοιχτό του πουκαμισάκι και το κασκόλ γνωστού οίκου μόδας, όμως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters δεν φαίνεται να συνεπήρε τους Ευρωπαίους ομολόγους του με το στυλ του.

Αντίθετα, το κλίμα ήταν αρκετά βαρύ για τον Έλληνα υπουργό, ο οποίος όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων χαιρέτισε πρώτα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και μετά τους υπόλοιπους.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με το Reuters το βλέμμα του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ πάγωνε τον συνομιλητή του, ενώ αντίθετα γοητευμένη ήταν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ.

«Συναντώντας τους ομολόγους του για πρώτη φορά, μπήκε στην αίθουσα πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ανταλλάσσοντας χειραψία πρώτα με τον Σόιμπλε και μετά τους υπόλοιπους. Ο Βαρουφάκης έδειχνε ήρεμος με το επώνυμο κασκόλ του και το σήμα κατατεθέν του, το ανοιχτό πουκάμισο», γράφει το Reuters, το οποίο όμως επισημαίνει ότι δεν ήταν η εμφάνισή του που έκανε κακή εντύπωση στους Ευρωπαίους, αλλά το γεγονός ότι δεν τους έδωσε γραπτώς τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

«Κοινοτικές πηγές είπαν ότι κάποιοι υπουργοί εξεπλάγησαν από το γεγονός πως ο ανεπίσημος τόνος επεκτάθηκε και στο ότι εκείνος (σ.σ. ο Βαρουφάκης) δεν έδωσε κανένα έγγραφο με τις προτάσεις του. Ο Βαρουφάκης απλά είπε όσα είχε να πει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top