Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με Α. Γκουρία

Έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη συνομιλία τους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Χοσέ Άνχελ Γκουρία, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, οι κ.κ. Παπανδρέου και Γκουρία αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, με έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος της χώρας, οι οποίες αποτελούν κατά κύριο λόγο και την πηγή των προβλημάτων που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση.

Το ΚΙΝΗΜΑ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το γεγονός αυτό «είχε αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα που κατέστησε αναγκαία τη συνεργασία της χώρας με τον ΟΟΣΑ, κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης, 2009 – 2011», κάτι που, όπως τονίζει, «είχε ως ευεργετικό αποτέλεσμα, παρά την πολιτική της λιτότητας που είχε επιλεγεί στην Ευρώπη ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, να προωθηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, προοδευτικού χαρακτήρα, που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ».

«Δυστυχώς», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αυτή η προσπάθεια διεκόπη, με αποτέλεσμα, όχι μόνον να παρατηρούνται ακόμη αδυναμίες και προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και στην εφαρμογή των νόμων, αλλά και να απωλεσθεί ένα κρίσιμο διαπραγματευτικό όπλο έναντι των εταίρων - πιστωτών».

Το ΚΙΝΗΜΑ τονίζει ότι «σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπό το βάρος της σκληρής πραγματικότητας, ανακαλύπτει την ανάγκη ενός μεταρρυθμιστικού κύματος, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση για τον Ελληνικό λαό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top