Παπαδημούλης: Πιστεύω θα βρούμε μια «win-win» λύση

«Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε κάποιον αλλά και ούτε να εκβιαστούμε»

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ελληνική κυβέρνηση. Το σχέδιό μας είναι μόνο το σχέδιο Α: Η Ελλάδα να γίνει ένα σεβαστό, ισότιμο μέλος της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο CNBC.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης είναι «να βρούμε μια win-win λύση μέσα στις επόμενες ημέρες» και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τελικά «θα τα καταφέρουμε».

«Η πρότασή μας δεν θέτει κανένα πρόσθετο βάρος και σε κανέναν Ευρωπαίο φορολογούμενο. Θέλουμε να τεθεί σε ισχύ η απόφασή του Eurogroup, η οποία υπάρχει ήδη από τον Νοέμβριο του 2012, και λέει πως όταν η ελληνική οικονομία έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, το Eurogroup θα αποφασίσει πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση των Ευρωπαίων φορολογουμένων» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο Grexit: «Το Grexit δεν υπάρχει ως πραγματική πιθανότητα, επειδή το κοινό συμφέρον ολόκληρης της Ευρωζώνης, είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Χθες ο ILO δημοσίευσε μια μελέτη που λέει ότι στη Γερμανία θα υπάρξει τεράστια αύξηση της ανεργίας, στην υποθετική περίπτωση ενός Grexit. Επίσης, όλοι οι ειδικοί λένε ότι σε αυτή την περίπτωση, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, θα προκληθεί ένα ντόμινο για το σύνολο της ζώνης του ευρώ και για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Δεν θέλουμε να εκβιά��ουμε κανέναν αλλά δεν θέλουμε και να εκβιαζόμαστε από κανέναν» κατέληξε ο ίδιος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top