15 χρόνια κάθειρξη στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Μιχαηλίδη

Βαριές ποινές για τις μίζες των TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου

15 χρόνια κάθειρξη στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Μιχαηλίδη

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης και οι συγκατηγορούμενοι του για διακίνηση μιζών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκατηγορούμενοι του πρώην υπουργού της Κύπρου είναι ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο πρώην νομικός Σύμβουλος του ελληνικού κράτους Αναστάσιος Σοφός και η σύζυγός του Μαρ��α Σοφού. Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του ποινές 15ετους κάθειρξης, ισόβια κάθειρξη στον Αναστάσιο Σοφό και 12ετή φυλάκιση στη σύζυγο του και ισόβια κάθειρξη και 17ετη φυλάκιση στο Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Μαντζουράνης, δήλωσε:

«Τρεις Ελληνίδες δικαστές αποφάσισαν σε πρώτο βαθμό και με βάση τα συκοφαντικά ψεύδη ενός ήδη καταδικασθέντος και ενός πρώην φυγόδικου και νυν φυγόποινου. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Humanum errare. Γί αυτό και τις εσφαλμένες δικαστικές αποφάσεις διορθώνουν άλλα ανώτερα δικαστήρια. Στο δευτεροβάθμιο θα αποφευχθούν πλάνες και σφάλματα, θα αποδειχθεί η αλήθεια». Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις που τους αποδίδονται».

Ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα τους για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που τους επιβλήθηκε μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Η ίδια απόφαση ισχύει και για τον φυγόδικο Φουαν Αλ Ζαγιάντ ενώ αντιθέτως ο πρώην νομικός σύμβουλος του κράτους και η σύζυγός του θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι κατηγορούμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας έχει κάνει λόγο ακόμα και για χρήματα σε βαλίτσες.

Σύντομα αναμένεται το δικαστήριο να ανακοινώσει τις ποινές στους κατηγορούμενους ολοκληρώνοντας την ακροαματική διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top