Ντάισελμπλουμ: Θα ακούσουμε τις προτάσεις της Ελλάδας αλλά ήδη υπάρχει πρόγραμμα

«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»

Ντάισελμπλουμ: Θα ακούσουμε τις προτάσεις της Ελλάδας αλλά ήδη υπάρχει πρόγραμμα
Έτοιμος και πρόθυμος να ακούσει τις προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη δήλωσε ο Γερουν Ντάισελμπλουμ από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, μην παραλείποντας ωστόσο να τονίσει ότι ήδη υπάρχει πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Θα καλωσορίσουμε τον νέο υπουργό οικονομικών της Ελλάδας. Θα ακούσουμε τα σχέδια και τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και θα δούμε σε ποια βάση θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Επισήμως, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι πώς θα προχωρήσουμε στη βάση αυτού του προγράμματος» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

O ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ενώ δήλωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα «να συνεχίσει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα και να παραμείνει στη σωστή τροχιά».

«Πρώτα θα ακούσουμε ποιες είναι οι ιδέες και οι φιλοδοξίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και μετά θα συζητήσουμε» κατέληξε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος δεν απάντησε στο αν υπάρχει πιθανότητα νέας έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top