Με τον Κινέζο πρωθυπουργό μίλησε εκτάκτως ο Τσίπρας πριν το Eurogroup

Τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απάντηση του Πεκίνου στα περί οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας συνεχάρη τον κ.Τσίπρα για την εκλογή του, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα εργαστεί για την επέκταση και την εμβάθυνση των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών.

Γι’ αυτόν το λόγο, συζητήθηκε η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου από την Ελλάδα στην Κίνα με σκοπό την προετοιμασία της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα, για την οποία και έλαβε πρόσκληση.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την εμβάθυνση της οικονομικής, εμπορικής και πολιτιστικής συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός της Κίνας διαβεβαίωσε τον κ.Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Εξετάστηκε, επιπλέον, η επέκταση των δραστηριοτήτων κινεζικών επιχειρήσεων και σε άλλους τομείς.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγες, τονίστηκε, η ανάγκη αναβάθμισης των εργασιακών σχέσεων στις κινεζικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, καθώς και η συνεργασία τους με ελληνικές εταιρίες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε πως δεν έχει γνώση για οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας από το Πεκίνο προς την Ελλάδα, "αδειάζοντας" έτσι τους κκ Καμμένο και Χουντή που έκαναν σχετικές δηλώσεις .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top