Οφθαλμόν αντί οφθαλμού: Την ερώτηση Τσίπρα του 2011 για τη Lazard επαναφέρει ο Δριβελέγκας

Διαβάστε αναλυτικά

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού: Την ερώτηση Τσίπρα του 2011 για τη Lazard επαναφέρει ο Δριβελέγκας

​Την ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον Νοέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο επανέφερε στην Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάνης Δριβελέγκας ζητώντας απαντήσεις αυτή τη φορά προς τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Γιάννη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για την πρώτη ερώτηση που κατατίθεται στην νέα Βουλή και αφορά την επαναπρόσληψη της εταιρείας Lazard Freres Sas από τη νέα κυβέρνηση.

«Την ώρα που, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε την περιστολή σπατάλης με περιορισμό των μετακλητών υπαλλήλων των υπουργών και των βουλευτών στις προγραμματικές δηλώσεις του, την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζητούσε να πληρώσουν οι πολίτες τα χαράτσια (ΕΝΦΙΑ κλπ.), την ώρα που ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης, υπέρμαχος του λιτού βίου για το λαό ,την ίδια ώρα έσπευσε να ανακοινώσει την πρόσληψη της Εταιρείας LAZARD FRERES SAS για παροχή νομικών συμβουλών» επισημαίνει ο κ. Δριβελέγκας, κάνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις στον υπουργό Οικονομικών .

«-Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκε η παραπάνω εταιρεία (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Ποιοι προσκλήθηκαν να υποβάλλουν προσφορά; Ποιοι συμμετέχουν; Ποιες ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιες οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων; )

-Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος;

-Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;»

drivelegkas.docdrivelegkas.doc

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top