Ο Βαρουφάκης ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ Μέρκελ και Σόιμπλε λίγο πριν τους αντικρύσει κατάματα στο Eurogroup

Πλέκει το εγκώμιο των δύο πολιτικών και των Γερμανών

Ο Βαρουφάκης ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ Μέρκελ και Σόιμπλε λίγο πριν τους αντικρύσει κατάματα στο Eurogroup

​«Ματάκια» στην Μέρκελ και στον Σόιμπλε κάνει νοερά, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup.

Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας υμνεί τους γερμανούς πολιτικούς και τον γερμανικό λαό με γλυκόλογα, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό, Stern.

«Είναι οι καλύτεροι Ευρωπαίοι, καλύτεροι από τους Γάλλο��ς, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες» δήλωσε ο κ.Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας την κα Μέρκελ ως την «πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη», συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Σε ότι αφορά τον Γερμανό ομόλογό του, κ.Β.Σόιμπλε, τον οποίο χαρακτήρισε πρόσφατα «ευφυή προσωπικότητα», ο κ.Βαρουφάκης έπλεξε ξανά το εγκώμιο του, λέγοντας, «Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση και είναι δεσμευμένος Ευρωπαίος και ριζωμένος φεντεραλιστής».

Κληθείς να απαντήσει για την έντονη κριτική που δέχεται από τη Γερμανία το ελληνικό αίτημα για το κούρεμα του χρέους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα». Διευκρίνισε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες», λέγοντας με νόημα πως η ελληνική, αλλά και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».

«Το αποφασιστικό είναι ότι τα ελληνικά χρέη, στο εγγύς μέλλον δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν» πρόσθεσε.

Ο κ.Βαρουφάκης, άσκησε κριτική στην κατάσταση της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

«Αν στην Ευρώπη υποφέρουμε από ένα έλλειμμα, αυτό είναι το έλλειμμα δημοκρατίας. Τους θεσμούς, οι οποίοι αποφασίζουν για τις τύχες των ανθρώπων, τους αλλάζουμε σε ζώνες, χωρίς δημοκρατία και από αυτό επωφελούνται οι μαύρες δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top