Μίζες Τσοχατζόπουλου: Ένοχος ο πρώην υπουργός Μιχαηλίδης και ο γιος του

Ήταν κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μίζες Τσοχατζόπουλου: Ένοχος ο πρώην υπουργός Μιχαηλίδης και ο γιος του

​Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους και τους πέντε κατηγορουμένους για την υπόθεση της διακίνησης παράνομων αμοιβών από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ αυτών, ο πρώην υπουργός της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του.

Οι κατηγορίες αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εμπλεκόμενοι διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενό τους Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην υπόθεση ενέπλεξε τον κ.Μιχαηλίδη ο ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του πρώην υπουργού έδωσε σε αυτόν 400.000 δολάρια μετρητά στην Ελβετία το 2001 για να τα δώσει στην πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, προκειμένου να συναινέσει στην έκδοση του διαζυγίου. Ο συνήγορος ωστόσο του υιού Μιχαηλίδη, Χρήστος Στάθης, υποστήριζε ότι η κατηγορία έπασχε καθώς «δεν είναι δυνατόν τα χρήματα να δόθηκαν το 2001 όταν το διαζύγιο εκδόθηκε το 2004».

Από ώρα σε ώρα θα γνωστοποιηθούν και οι ποινές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top