ΥΠΕΞ Γερμανίας: «το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων νομικά έχει κλείσει!

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά στο Βερολίνο

«Όλα τα ζητήματα που αφορούν τις επανορθώσεις περιλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου έχουν νομικά κλείσει» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ο οποίος από την πλευρά του δήλωσε ότι «οι αποζημιώσεις αποτελούν ένα θέμα των συζητήσεων».

Ο Steinmeier δήλωσε ότι η Γερμανία σέβεται το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, αλλά αναμένει και από την Ελλάδα να αποδείξει ότι «σέβεται το γεγονός πως περιμένουμε αξιοπιστία και προσκόλληση στις δεσμεύσεις».

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική που μας έχει επιβληθεί» δήλωσε πάντως ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος ανέφερε ότι χρειάζεται να δρομολογηθεί μια πολιτική που θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η οικονομία και ότι προτιμά μια ευρωπαϊκή λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, η οποία όμως πρέπει να είναι διαφορετική από την προηγούμενη προσέγγιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top