Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει έτοιμο πλάνο για Ελλάδα – Πρέπει να ζητηθεί παράταση έως τις 16/2

«Απαιτείται τεράστιος ρεαλισμός και καλή θέληση από όλους»

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει έτοιμο πλάνο για Ελλάδα – Πρέπει να ζητηθεί παράταση έως τις 16/2
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο στο τραπέζι. Το αυριανό Eurogroup στις Βρυξέλλες είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να παρουσιάσει τις απόψεις της και να δει την αντίδραση των εταίρων» τόνισε από την Κωνσταντινούπολη ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να έχει ζητηθεί από την Αθήνα παράταση του προγράμματος έως τις 16/2 «για να δώσει στον εαυτό της και στην ευρωζώνη χρόνο για να καταλήξουν σε μία νέα συμφωνία».

«Γνωρίζουν (σ.σ.: εννοεί οι Έλληνες) ότι το πρόγραμμα είναι η αναφορά και το πλαίσιο μας. Πρέπει να δούμε τι είδους λύσεις μπορούμε να αποφασίσουμε εντός αυτού του πλαισίου, όχι εκτός αυτού» πρόσθεσε ο Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας πως «τεράστιος ρεαλισμός και πολλή καλή θέληση θα απαιτηθεί από όλους τους φορείς».

«Δεν υπάρχει plan B, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη… Mία έξοδος δεν είναι σενάριο, δεν υπάρχει plan B» δήλωσε, εξάλλου, ο Μοσκοβισί, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο ίδιος επέκρινε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία που επεξεργάζονται σχέδια για πιθανή ελληνική έξοδο από το κοινό νόμισμα, και πρόσθεσε πως η ΕΕ θα εργαστεί με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αλλά και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

«Χρειάζεται να συνομιλήσουμε με ήρεμο και εποικοδομητικό τρόπο» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top