Σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά: Τι γίνεται με τριετίες, Κυριακές, απολύσεις, μετενέργεια

Σκουρλέτης: «Πρώτο μας βήμα είναι η κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων»

«Πρώτο μας βήμα είναι η κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων» διαμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Σκουρλέτης, προαναγγέλλοντας σαρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι θα γίνει σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και για επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες (σήμερα είναι στους 3).

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι θα γίνει αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με διάλογο, ενώ δεσμεύτηκε για περιορισμό όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και υπεράσπιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση στην Επιθεώρησης Εργασίας και αναφέρθηκε και στην επαναφορά του ρόλου του ΟΜΕΔ.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για φραγμό στις ομαδικές απολύσεις, κατάργηση του μέτρου της επιστράτευσης, διασφάλιση της πενθήμερης εργασίας με επαναφορά της κυριακάτικης αργίας αλλά και αλλαγή των νόμων για τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top