Φίλης: Να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για το χρέος ο Σαμαράς

«Η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να κάνει παγκόσμιο το ελληνικό πρόβλημα»

Φίλης: Να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για το χρέος ο Σαμαράς
Κάλεσμα στον Αντώνη Σαμαρά να συνεισφέρει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για το χρέος και το τέλος της λιτότητας, απηύθυνε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ , θα είχε μεγάλη αξία αν ο κ. Σαμαράς στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (που θα γίνει πριν τη Σύνοδο Κορυφής) θέσει με σαφήνεια το θέμα της υποστήριξης της ελληνικής πρωτοβουλίας για το χρέος και για την κατάργηση της λιτότητας.

«Εκεί θα αποδειχθεί αν εννοούμε ότι δεν κάνουμε μικροκομματική αντιπολίτευση και αν είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε στους εθνικούς στόχους και στην εθνική προσπάθεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση «μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να μετατρέψει το ελληνικό πρόβλημα, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο» και έφερε για παράδειγμα τη δημόσια δήλωση του Προέδρου Ομπάμα προς την καγκελάριο Μέρκελ, με την οποία την κάλεσε να βρεθεί πρόγραμμα, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη μέσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος, τέλος, στο αυριανό έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για… σφαγείο: «Μεθαύριο θα υπάρχει ένα σφαγείο εις βάρος της ελληνικής εκπροσώπησης στο Eurogroup. Το πού θα καταλήξει, είναι θέμα συσχετισμών μέσα κι έξω από εκεί». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top