Κεραυνοί κατά πάντων από Νικολούδη για ανοχή στην φοροδιαφυγή από το 1974

«Μια δράκα οικογενειών πιστεύει ότι το Δημόσιο είναι υπηρέτης τους» υποστήριξε

Κεραυνοί κατά πάντων από Νικολούδη για ανοχή στην  φοροδιαφυγή από το 1974

Βολές κατά του συνόλου των κυβερνήσεων από το 1974 και μετά, αλλά και κατά όλων των Υπουργών Οικονομικών της μεταπολίτευσης, για ανοχή στο φαινόμενο της φοροδιαφυγής, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Παναγιώτης Νικολούδης, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι υπουργοί Οικονομικών μετά το 1974 έχουν ευθύνη γιατί δεν δημιούργησαν ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ διερωτήθηκε πως η κρίση δεν εκδηλώθηκε νωρίτερα, ακριβώς εξαιτίας της μεγάλης φοροδιαφυγής. «Οι Έλληνες πήγαιναν στον έφορο και πλήρωναν, το αντίθετο δεν γινόταν» τόνισε.

Ο κ. Νικολούδης αποκάλυψε ότι στους ελέγχους που διενήργησε βρέθηκαν 3.500 άτομα να έχουν διαπράξει φοροδιαφυγή ύψους 7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ υποστήριξε ότι είναι εφικτό να εισπραχθούν γρήγορα. Μόνο από το λαθρεμπόριο καπνού, είπε ο υπουργός, το Δημόσιο χάνει έσοδα 1 δισ. ευρώ το χρόνο.

«Μία δράκα οικογενειών νομίζει ότι το δημόσιο υπάρχει για να υπηρετεί το συμφέρον τους» και κερδίζουν τεράστια ποσά από προμήθειες, επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκά ή ελληνικά προγράμματα» ανέφερε επίσης, προκαλώντας αίσθηση. Όπως διαβεβαίωσε, στο εξής καμία σύμβαση και καμία προμήθεια δεν θα δοθεί με τρόπο που να επιτρέπει να δοθούν μίζες.

Ο αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς υπουργός επισήμανε τις αδυναμίες του ΣΔΟΕ, όπως το γεγονός ότι πραγματοποιεί ελέγχους, αλλά δεν μπορεί να τους βεβαιώσει με αποτέλεσμα να στέλνει τα πορίσματα στις ΔΟΥ. Για την επίλυση του προβλήματος συμπλήρωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα παραχωρηθεί στο ΣΔΟΕ η αρμοδιότητα βεβαίωσης φόρων, ώστε ν�� είναι ευχερέστερη η είσπραξη των χρημάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top