Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα ότι η Ιταλία κινδυνεύει με χρεοκοπία

Διευκρινήσεις του ΥΠΟΙΚ στην Corriere della Sera

​«Δεν είπα ποτέ ότι η Ιταλία κινδυνεύει με χρεοκοπία, με τον Ιταλό ομόλογό μου, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, δεν υπάρχουν προβλήματα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Ο κ.Βαρουφάκης πρόσθεσε πως όταν, το 2010 ή το 2011, παρουσίαζε το βιβλίο του «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ» στις ΗΠΑ, κάποιος Ιταλός υπουργός του είπε ότι οι ιδέες που περιείχε θα ήταν χρήσιμες στην Ευρώπη.

«Πείτε τα εσείς, αν το κάνω εγώ που είμαι κυβερνητικό στέλεχος, θα λεχθεί από όλους ότι η Ιταλία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Θα ήταν πραγματικά, η αρχή του τέλους» του είπε τότε, ο Ιταλός υπουργός, όπως εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν θεωρώ ότι το τραπεζικό σας σύστημα διατρέχει κινδύνους, η οικονομία σας είναι ισχυρή όπως αποδεικνύει ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και το πρωτογενές πλεόνασμα. Η συνέχιση του αποπληθωρισμού εξαρτάται από τις λανθασμένες ευρωπαϊκές πολιτικές, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά και εσάς. Ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε, να δημιουργήσουμε επιτέλους, την ευκαιρία για μια στροφή στην Ευρώπη» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην ιταλική εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top