Συμφωνία προ των πυλών; Εξάμηνη παράταση προτείνει η Κομισιόν στην Ελλάδα

Ράλι ανόδου στο χρηματιστήριο – Πέφτει η απόδοση στο δεκαετές

Συμφωνία προ των πυλών; Εξάμηνη παράταση προτείνει η Κομισιόν στην Ελλάδα
Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο και μείωση στο επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου έχουν προκαλέσει οι αναφορές ξένων μέσων περί σχεδίου για εξάμηνη παράταση του προγράμματος που θα προτείνει η Κομισιόν.

Η είδηση που δημοσίευσε το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ (Market News International) –και αναδημοσίευσαν δεκάδες διεθνή μέσα όπως ο Guardian, το Bloomberg, κλπ- έχει δώσει αέρα αισιοδοξίας στις αγορές, αφού κάνει λόγο για συμβιβαστική πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει τη βάση της συμφωνίας Ελλάδας-εταίρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΜΝΙ, η Κομισιό�� θα προτείνει παράλληλα και την αναδιοργάνωση της τρόικας, ενώ συμφωνεί και για μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5% με 2% (από 3% που ήταν για το 2015).

Το γερμανικό πρακτορείο επιβεβαιώνει και την πληροφορία που μετέδωσε το star.gr χθες, ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία η ΕΚΤ θα αποδεχθεί ξανά τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα.

Στο +6,88% το Χρηματιστήριο

Η είδηση σκόρπισε χαμόγελα στο ΧΑ το οποίο σε λίγα μόλις λεπτά, από άνοδο στο περίπου 2% που κατέγραφε, βρέθηκε στο +6,88% με τον γενικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 817,85 μονάδες.

Την ίδια ώρα, αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων με το 10ετές ομόλογο να κινείται στο 10,6%. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top