Στη «γραμμή Καμμένου» και ο Χουντής: Σε Ρωσία και Κίνα για βοήθεια αν χρειαστεί

«Έχουμε δεχτεί προσφορές και από τις δύο χώρες»

Στη… «γραμμή Καμμένου» κινείται και ο Νίκος Χουντής, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει επαφές με Ρωσία και Κίνα για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας.

«Δεν είναι plan B. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιζητούμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Όπως γνωρίζετε υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατη, αμέσως μετά την εκλογή, για οι��ονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στον Real FM.

Ο κ. Χουντής απάντησε και για το ότι η Ρωσία αρνήθηκε κατά το παρελθόν βοήθεια στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα στην πρώτη φάση του Μνημονίου: «Το γνωρίζω. Γι’ αυτό και είπα προσφορά από την πλευρά τους. Εμείς δεν την έχουμε ζητήσει, αυτή την προσφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνουμε και επί τόπου επισκέψεις, θα κάνουμε και επαφή. Υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων, έχει τεθεί και από την πλευρά της Ρωσίας και όχι μόνο για οικονομική βοήθεια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, η βοήθεια δηλαδή από χώρες εκτός ΕΕ, δεν απαγορεύεται: «Αλλωστε, όλες ο�� χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τέτοιες μορφές συνεργασίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά και με άλλες χώρες».

«Πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε μία λύση, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουμε και άλλου τύπου συνεργασίες, αυτό έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να γίνει» κατέληξε ο κ. Χουντής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top