Κι όμως ο πρώτος καυγάς της Ζ. Κωνσταντοπούλου στη νέα Βουλή έγινε με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Της έκανε παρατήρηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Φίλης

​Ο πρώτος καυγάς της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη νέα Βουλή ήρθε την τρίτη μόλις μέρα που ασκεί τα καθήκοντά της ως Πρόεδρος του κοινοβουλίου και μάλιστα έγινε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Φίλης της έκανε παρατήρηση ότι θα πρέπει να τηρούνται τα όρια χρόνου στους ομιλητές. Όταν μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου του είπε ότι το έχει υπόψιν της με ��υστηρό ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ της είπε ότι το γνωρίζει, αλλά δεν το τηρεί, προκαλώντας της μεγάλη αμηχανία.

Πάντως, αν και η Πρόεδρος της Βουλής σάστισε προς στιγμήν, διατήρησε την ψυχραιμία της και αρκέστηκε να πει ότι το προεδρείο δεν περίμενε να του γίνει παρατήρηση από έναν βουλευτή, ο οποίος έχει ήδη μιλήσει.

Μάλιστα δεν φάνηκε να χάνει την καλή της διάθεση και ο λόγος το γεγονός ότι εκτός του ότι έσπασε χθες κάθε ρεκόρ παρουσίας στη Βουλή, ως Πρόεδρος, την δεύτερη μέρα συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων έσπασε και το ρεκόρ ωρών που έχει συνεδριάσει η Βουλή.

Συγκεκριμένα, χθες το Σώμα συνεδρίασε για επτά ώρες, όταν επ�� κυβέρνησης Παπανδρέου ο μεγαλύτερος χρόνος μιας συνεδρίασης ήταν έξι ώρες και πενήντα λεπτά, επί κυβέρνησης Καραμανλή έξι ώρες και τριάντα πέντε λεπτά και επί Κώστα Σημίτη έξι ώρες.

Και επειδή όπως φαίνεται η νέα Πρόεδρος της Βουλής λατρεύει να σπάει τα ρεκόρ, ανακοίνωσε με περηφάνια στο Σώμα ότι χθες μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν μιλήσει συνολικά 32 βουλευτές, χωρίς να υπολογίζονται οι υπουργοί, όταν επί κυβερνήσεως Α. Παπανδρέου το 1993, συνολικά στις προγραμματικές δηλώσεις και τις τρεις μέρες είχαν μιλήσει 17 βουλευτές και επί κυβερνήσεως Σημίτη το 1996 είχαν μιλήσει 23 βουλευτές.

Όπως είπε μάλιστα η ίδ��α η Ζ. Κωνσταντοπούλου το 2009 επί κυβερνήσεως Παπανδρέου είχαν μιλήσει συνολικά 82 βουλευτές και τ�� 2012 επί κυβερνήσεως Σαμαρά 70.

Πάντως και σήμερα η κα. Κωνσταντοπούλου έδωσε το παρών στη Βουλή, αφήνοντας τη θέση του Προέδρου στον Αντιπρόεδρο, Α. Μητρόπουλο, μόλις για τρεις ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top